Jan van Tuel
Jan van Tuel
Medisch Pedicure

Nagelbeugeltechniek

De nagelbeugeltechniek is een techniek die door de medisch pedicure wordt gebruikt om een verkeerde groei van de nagel te corrigeren door middel van het plaatsen van een nagelbeugel.

Een nagelbeugel is een beugel die wordt geplaatst op de nagelplaat, het bovenste deel van de nagel. Met als doel dat de nagel weer normaal kan gaan groeien.

Wanneer gebruik je nagelbeugels?

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels en bij zogenaamde 'krulnagels'. Dat is een nagel die niet recht groeit, maar aan de zijkant omhoog of omlaag krult.

Wat doet een nagelbeugel?

Een nagelbeugel zorgt ervoor dat de groei van de nagel wordt gereguleerd. Ook wordt zo de druk op de nagel verminderd. Een eventuele krulling van de teennagel wordt tenietgedaan.

Bekende technieken

Bekende nagelbeugeltechnieken zijn:

De Ross Fraser techniek
Bij deze techniek wordt er een omegavormige beugel gemaakt met Remanditdraad. Dit is materiaal dat oorspronkelijk bedoeld was voor tandartsen en bekend staat om zijn sterke trekkracht.

De BS spange techniek
De BS-spange techniek gebruikt een kunststof strip die over de nagel wordt aangebracht. Deze kan ook worden bijgeslepen om de spanning correct in te stellen.

Andere technieken zijn die van de Onyclip-strip, de Luga-clip, de Goldstadt-spange of de Gorkiewicz-spange. Een medisch pedicure zal de techniek gebruiken die het beste geschikt is voor uw nagel.

Vragen

Wilt u meer weten over nagelbeugeltechniek of ingroeiende teenagels. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met me op. De contactgegevens vindt u onderaan deze website.

Medisch Pedicure Junsun
Jan van Tuel
06 - 1995 9537
pedicure@junsun.nl

Airbornelaan 140
5632 JG  Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ Horn