Jan van Tuel
Jan van Tuel
Medisch Pedicure

Eelt verwijderen op uw voeten

Eelt verwijderen op uw voeten kunt u zelf doen. Maar meestal is dat niet aan te raden. Bij ondeskundig handelen kunt u de huis van uw voeten beschadigen.

Het is dus beter om eeltplekken te laten behandelen door een (medisch) pedicure. Bij voorkeur een pedicure die speciale pedicure-apparatuuur gebruikt. Dit zorgt voor een snelle en pijnvrije behandeling.

Wat is eelt?

Eelt is een harde en ruwe plek op uw handen of voeten. Het is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid van uw hand of voet beschadigd raakt.

Hoe ontstaat eelt?

Eelt ontstaat vaak op plekken waar de huid wordt blootgesteld aan wrijving of druk. Het kan ook erfelijk zijn. Door de wrijving maakt het lichaam sneller nieuwe huidcellen aan.

Als deze huidcellen zich ophopen ontstaat er een harde en ruwe plek. Dit noemen we eeltvorming. Hoe groter de eeltplek, hoe pijnlijker het kan zijn. Behandeling is dan nodig.

Hoe verwijder je overtollig eelt?

Overtollig eelt (ook wel pathologisch eelt genoemd) kun je verwijderen met een scrub. Een mengseltje van bijvoorbeeld zout en olie. Gewoon te koop in de supermarkt of bij de drogist.

Bij grote eeltvorming werkt scrubben meestal niet meer. Dan kom je uit bij een eeltverwijderaar, zoals een voetenrasp, voetvijl of eeltmesje.

Eelt laten verwijderen door een pedicure

Vaak is het verstandig om eelt te laten verwijderen door een pedicure. Vooral als de eeltplekken wat groter zijn. Voor een pedicure is het dagelijks werk. Bovendien kan hij de oorzaken van uw eeltvorming achterhalen en preventief advies geven.

Soms is er ook sprake van een likdoorn. Dan zie je in het midden van de eeltplek een zwarte punt. Lata u dan adviseren door een pedicure.

Bij risicovoeten (diabetes, reuma, ouderdom) is het belangrijk om de eelt te laten verwijderen door een medisch pedicure.

Vragen

Heeft u vragen over het verwijderen van eelt, neem dan gewoon eens contact met me op. De contactgegevens vindt u onderaan de website.

Medisch Pedicure Junsun
Jan van Tuel
06 - 1995 9537
pedicure@junsun.nl

Airbornelaan 140
5632 JG  Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ Horn