Jan van Tuel
Jan van Tuel
Medisch Pedicure

Likdoorn verwijderen

Een likdoorn verwijderen is iets wat je in theorie zelf kunt doen. In de praktijk is het meestal beter om het door een (medisch) pedicure te laten uitvoeren.

Het verwijderen van likdoorn vereist wel enige kennis. Als u het door een specialist laat doen, weet u zeker dat het goed gebeurt en u het probleem niet groter maakt.

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn (clavus) is een pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Hij komt vaak voor op de voetzool, de bovenkant van de tenen of tussen de tenen. Het voelt soms alsof er een spijker in uw voet zit.

Hoe ontstaan likdoorns?

Likdoorns onstaan door wrijving op de huid. Meestal veroorzaakt door schoenen. Doordat de tenen tegen de schoenen schuren ontstaan er eeltlaagjes. Als er aan de binnenkant van die eeltlaag een zwarte punt ontstaat wordt dat een likdoorn genoemd.

Likdoorns en eelt moet je altijd laten verwijderen. Anders wordt het probleem steeds groter.

Hoe verwijder je likdoorns?

Likdoorns kun je soms zelf verwijderen. Met speciale likdoornpleisters kunt u ervoor zorgen dat de plekken zachter worden. Vervolgens kunt u de eelt verwijderen met een speciale eeltverwijderaar.

Het blijft echter wel een risicovolle actie. Zonder ervaring is het beter om een pedicure in te schakelen.

Likdoorns laten verwijderen door een pedicure

Likdoorns laten verwijderen door een pedicure heeft vele voordelen. De pedicure heeft speciale apparatuur waardoor de behandeling sneller gaat en het minder pijnlijk is.

Bovendien is een pedicure er ervaren in. Hij ziet ook of er meer aan de hand is. Soms zijn diepere gedeeltes heel moeilijk te verwijderen. Zeker als je het zelf doet.

Vragen

Wilt u een likdoorn laten verwijderen of heeft u er gewoon een vraag over. Neem dan gewoon eens contact met me op. De contactgegevens vindt u onderaan de website.

Medisch Pedicure Junsun
Jan van Tuel
06 - 1995 9537
pedicure@junsun.nl

Airbornelaan 140
5632 JG  Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ Horn