Jan van Tuel
Jan van Tuel
Medisch Pedicure

De pedicure en teenproblemen

Als pedicure behandel ik teenproblemen van allerlei aard en oorzaak. Hieronder lees je er meer over.

Eelt verwijderen

Eelt is een verdikking van de bovenlaag (opperlaag) van uw huid. Het ontstaat waar de huid last heeft van druk of wrijving. Dus ook vaak op uw voeten door de druk die een schoen geeft.

Het is belangrijk om de eelt door een pedicure te laten verwijderen. Als de eelt ophoopt kan het echt pijnlijk worden. Ook kan eelt leiden tot pijnlijke likdoorns of kloven.

Het is altijd beter om de eelt door een pedicure te laten verwijderen dan zelf met een eeltvijl aan de slag te gaan. Een goede pedicure heeft de juiste spullen om dit zo pijnloos mogelijk te doen. Ik heb er zelfs speciale pedicure-apparatuur voor.

Likdoorns verwijderen

Een likdoorn (ook eeltpit of clavus genoemd) is een eeltplek die naar binnen is gegroeid. Dit geeft druk op uw tenen alsfof er continu iets ingeprikt wordt. Dat kan erg pijnlijk zijn.

Een likdoorn wordt ook wel eksteroog genoemd. Maar een eksteroog is niet helemaal hetzelfde. Een eksteroog is een ronde schijf op de teen. Maar hier drukt de eeltpunt niet naar binnen.

Als pedicure onderzoek ik eerst hoe de likdoorn is ontstaan. Vervolgens ga ik de likdoorn verwijderen door de eeltpunt weg te slijpen. De pijn is dan snel weg. Ook geef ik u advies hoe u likdoorns kunt voorkomen.

Kloven behandelen

Kloven zijn barsten of scheurtjes in uw voet. Je ziet het vaak bij droge voeten of overmatig eelt. Kloven kunnen soms erg diep zijn en voor pijnlijke voeten zorgen.

De kloven kunnen open staan, gaan bloeden of zelfs gaan ontsteken. Behandeling van kloven door een (medisch) pedicure is zeker nodig.

Ik behandel deze plekken door de harde randen te verwijderen en bij bloeden kloven de wondjes te behandelen. Ook geef ik advies wat u het beste thuis kunt doen.

Heeft een een risicovoet zoals een diabetische voet of een reumatische voet, dan is het nog belangrijker om direct een medisch pedicure in te schakelen.

Teennagels of andere voetproblemen?

Wil u uw teennagels laten knippen of behandelen bij een probleem zoals kalknagels, schimmelnagels of een ingegroeide teennagel? Ik help u graag.

Heeft u een risicovoet door diabetes, reuma, voetverwaarlozing of gewoon omdat u al wat ouder bent. Een medisch pedicure is dan geen overbodige luxe. Ik beoordeel voetproblemen, geef advies en verwijs u waar nodog door naar een andere specialist zoals een podotherapeut, fysiotherapeut of gespecialiseerde arts.

Medisch Pedicure Junsun
Jan van Tuel
06 - 1995 9537
pedicure@junsun.nl

Airbornelaan 140
5632 JG  Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ Horn