Jan van Tuel
Jan van Tuel
Medisch Pedicure

De pedicure en uw voetproblemen

Als medisch pedicure help ik mensen met voetproblemen van allerlei soort.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen op den duur last krijgen van hun voeten. Door schommelingen in het bloedsuikergehalte kunnen bloedvaten en zenuwen in de voet beschadigd raken wat tot allerlei voetklachten kan leiden.

We spreken dan over een diabetische voet. Een diabetische voet kan zorgen voor chronische pijnklachten.

Als medische pedicure ben ik opgeleid om diabetische voeten te screenen en te behandelen. Ook geef ik advies over wat u het beste kunt doen. Waar nodig verwijs ik u door naar een fysiotherapeut, podotherapeut of gespecialiseerde arts.

Reumatische voet

Door reuma ontstaan vaak ontstekingen rondom je voetgewichten. Dit heet een reumatische voet. De ontsteking kan leiden tot wondjes, knobbels en andere voetproblemen.

Vaak is er sprake van pijnlijke, opgewollen of rode gewrichten. Tenen kunnen scheef gaan staan, over elkaar heen groeien of vervormen (klauwtenen, hamertenen). Uw voeten kunnen opzwellen door de vochtophoping en het kan pijn doen met lopen.

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om risicovoeten zoals reumatische voeten te behandelen. Ik neem uw pijn weg met drukregulerende technieken. Ik behandel eelt en likdoorns en geef u advies over voetverzorging en schoeisel.

Waar nodig krijgt u een verwijzing naar een fysiotherapeut, podotherapeut of andere specialist.

Spastische voet

Voor mensen met een spastische voet is het vaak niet mogelijk hun voeten te verzorgen. Ik help u hiermee, geef advies en verwijs u waar nodig door naar een fysiotherapeut of podotherapeut.

Verwaarloosde voet

Een verwaarloosde voet is een voet waar gedurende langere tijd geen of weinig aandacht is geschonken aan de voetverzorging. Met allerlei klachten tot gevolg.

Dit kan voorkomen bij ouderen, omdat ze niet meer in staat zijn goed voor hun voeten te zorgen. Maar ook bij jongeren die nooit hebben geleerd hoe belangrijk een goede voetverzorging is.

Dit kan leiden tot ingegroeide nagels, schimmelnagels, kloven, likdoorns, wondjes en ontstekingen.

Bij een verwaarloosde voet is het belangrijk een medisch pedicure te consulteren. Hij kan u helpen de voet weer gezond te maken en advies geven voor een goede voetverzorging.

Oudere voet

Al na je veertigste wordt de doorbloeding van je voet minder. We spreken dan van een oudere of verouderde voet. Het is dan extra belangrijke uw voeten goed te verzorgen.

Voor sommige ouderen is dat lastig. Als je minder soepel wordt, kan het lastig zijn om je voeten goed te verzorgen. Zeker bij een oudere voet kan dit wel leiden tot allerlei klachten.

Risicovoeten zoals de oudere voet zijn mijn specialiteit als medisch pedicure. Ik help u heel graag om pijnlijke voeten te voorkomen en voetproblemen op te lossen.

Overige voetklachten

Voor vrijwel alle voetklachten kunt u terecht bij een medisch pedicure. Hij is opgeleid om een diagnose te stellen, te behandelen of door te verwijzen.

Hierboven worden allerlei oorzaken voor voetklachten genoemd. Diabetes, Reuma, Spasticiteit en ouderdom. Maar er kunnen nog veel meer redenen zijn.

Neurologische aandoeningen, Parkinson, kanker, dementie etc. Het voordeel van een medisch pedicure is dat hij is opgeleid om een diagnose te stellen en een behandelplan te maken.

Neem gewoon eens vrijblijvend contact op. We bespreken uw voetklachten en kijken of ik u ermee kan helpen. Als het beter is om een andere specialist te raadplegen, zoals een podotherapeut, zeg ik dat ook eerlijk en zal ik u doorverwijzen.

Teennagels of teenproblemen?

Bij vrijwel elk probleem met uw teennagels kan ik u helpen. Of dat nu komt door uw risicovoet of om een andere reden.

Dat geldt ook voor uw teenproblemen. Of die nu komen door diabetes, reuma, verwaarlozing, ouder worden of wat voor reden dan ook. Ik help u graag.

Medisch Pedicure Junsun
Jan van Tuel
06 - 1995 9537
pedicure@junsun.nl

Airbornelaan 140
5632 JG  Eindhoven

Van Horneplein 3
6085 CZ Horn